Pizza Margherita
V Itálii jsou tradičními ingrediencemi pizzy margherita mozzarella, rajčatová omáčka a bazalka.
Tip! – Podívejte se také na náš recept na chutnou rajčatovou omáčku.
Často se používá mozzarella di Bufala, čerstvý sýr vyráběný z mléka vodních buvolů, který dodává krémovou konzistenci a jemnou chuť. Je jen na vás, zda chcete bazalku péct společně s pizzou, nebo ji přidat až po upečení.
Ingredience:
-
Rajčatová omáčka
-
Mozzarella
-
Čerstvá bazalka
Pizza s čerstvou mozzarellou a šunkou
Tato pizza využívá klasické ingredience, ale tím, že mozzarellu, šunku a bazalku přidáte až po upečení, získáte svěžejší a lehčí chuť.
Začněte pečením těsta s rajčatovou omáčkou, olivami a nasekanými srdíčky artyčoků. Po upečení přidejte zbytek surovin jako závěrečné zdobení. Nakonec pokapejte pizzu trochou olivového oleje.
Pro nejlepší výsledek doporučujeme dbát na výběr kvalitní šunky a mozzarelly. Sáhněte po krémové mozzarelle, která není příliš tvrdá.
Ingredience:
-
Olivy
-
Nakládaná artyčoková srdíčka
-
Mozzarella
-
Šunka (Prosciutto Cotto)
-
Čerstvá bazalka
Kozí pizza
Kozí pizza spojuje sladké a slané chutě a výsledek je naprosto fantastický. Patří mezi naše nejoblíbenější!
Začněte nanesením tenké vrstvy rajčatové omáčky, přidejte plátky kozího sýra (chèvre) a vlašské ořechy. Nakonec pokapejte medem a olivovým olejem.
Tip! – Tuto pizzu můžete snadno připravit také jako bílou pizzu (pizza bianco) – místo rajčatové omáčky použijte crème fraîche nebo jinou smetanovou alternativu.
Po upečení pizzu dozdobte balzamikovým krémem a několika lístky čerstvé bazalky.
Ingredience:
-
Kozí sýr (chèvre)
-
Vlašské ořechy
-
Olivový olej
-
Med
-
Balzamikový krém
-
Čerstvá bazalka