Ingredience na pizzu

pizza-margherita

Pizza Margherita

V Itálii jsou tradičními ingrediencemi pizzy margherita mozzarella, rajčatová omáčka a bazalka.

Tip! – Podívejte se také na náš recept na chutnou rajčatovou omáčku.

Často se používá mozzarella di Bufala, čerstvý sýr vyráběný z mléka vodních buvolů, který dodává krémovou konzistenci a jemnou chuť. Je jen na vás, zda chcete bazalku péct společně s pizzou, nebo ji přidat až po upečení.

Ingredience:

  • Rajčatová omáčka

  • Mozzarella

  • Čerstvá bazalka

 

pizza-s-cerstvou-mozzarellou-a-sunkou

Pizza s čerstvou mozzarellou a šunkou

Tato pizza využívá klasické ingredience, ale tím, že mozzarellu, šunku a bazalku přidáte až po upečení, získáte svěžejší a lehčí chuť.

Začněte pečením těsta s rajčatovou omáčkou, olivami a nasekanými srdíčky artyčoků. Po upečení přidejte zbytek surovin jako závěrečné zdobení. Nakonec pokapejte pizzu trochou olivového oleje.

Pro nejlepší výsledek doporučujeme dbát na výběr kvalitní šunky a mozzarelly. Sáhněte po krémové mozzarelle, která není příliš tvrdá.

Ingredience:

  • Rajčatová omáčka

  • Olivy

  • Nakládaná artyčoková srdíčka

  • Mozzarella

  • Šunka (Prosciutto Cotto)

  • Čerstvá bazalka

 

kozi-pizza

Kozí pizza

Kozí pizza spojuje sladké a slané chutě a výsledek je naprosto fantastický. Patří mezi naše nejoblíbenější!

Začněte nanesením tenké vrstvy rajčatové omáčky, přidejte plátky kozího sýra (chèvre) a vlašské ořechy. Nakonec pokapejte medem a olivovým olejem.

Tip! – Tuto pizzu můžete snadno připravit také jako bílou pizzu (pizza bianco) – místo rajčatové omáčky použijte crème fraîche nebo jinou smetanovou alternativu.

Po upečení pizzu dozdobte balzamikovým krémem a několika lístky čerstvé bazalky.

Ingredience:

  • Rajčatová omáčka

  • Kozí sýr (chèvre)

  • Vlašské ořechy

  • Olivový olej

  • Med

  • Balzamikový krém

  • Čerstvá bazalka