Rajčatová omáčka na pizzu

Připravte si vlastní za studena míchanou omáčku na pizzu.

Za studena míchaná rajčatová omáčka je velmi jednoduchá na přípravu a chutná na pizze fantasticky!
Chceme zdůraznit jednoduchost tohoto receptu. Pizzová omáčka se dá velmi snadno připravit a uchovávat v chladu několik dní před samotným pečením pizzy.

Ingredience

1 plechovka celých rajčat San Marzano (cca 400 g)
0,5 dl rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
1 lžička sušeného oregana
1 lžička krystalového cukru
1 lžička bílého vinného octa
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje

Tip! – Zbylou omáčku na pizzu můžete skvěle využít jako rajčatovou omáčku na těstoviny!

 
 
 
 

Postup

Základem opravdu dobré omáčky na pizzu jsou kvalitní rajčata – oloupaná rajčata San Marzano v plechovce jsou jistotou a oblíbenou volbou mnoha profesionálních pizzařů. Pokud se vám je nepodaří sehnat, výborně poslouží i cherry rajčata v plechovce. Začněte tím, že prolisujete česnek a odměříte si všechny ingredience. Vše společně rozmixujte do hladké omáčky. Není to vůbec složité! Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete omáčku dochutit trochou čerstvé chilli papričky dle vlastní chuti. Omáčku na pizzu si můžete připravit dopředu – ideálně ji uchovávejte v chladu v lednici až do doby, než ji budete potřebovat.