Grilovací litinový plát Gourmet 37 x 33 cm
Kód: 1302Detailní popis produktu
Proměňte svou troubu v pekárnu s pečicím plátem Gourmet
S pečicím plátem Gourmet můžete péct chléb, pizzu i měkké koláče s fantastickými výsledky jako z pekárny nebo pizzerie. 8 mm litinový plát výborně vede teplo a jeho jedinečný povrch vytváří ideální podmínky pro dokonalé pečení. Pokud potřebujete zcela rovnou plochu, stačí plát otočit.
Snili jste někdy o neapolské pizze přímo z vaší kuchyně? S pečicím plátem Gourmet nepotřebujete pec na dřevo – stačí běžná trouba. Právě tato jednoduchost dělá náš plát tak výjimečný. Je skvělou alternativou ke klasickému pizza kameni, který má omezené použití. Pro pečení pizzy umístěte plát co nejvýše v troubě, zapněte troubu na maximum (ideálně horkovzduch nebo gril) a jakmile je trouba i rošt rozpálený, upečete pizzu za 2–3 minuty.
Pečicí plát lze využít i ke smažení a je kompatibilní se všemi zdroji tepla včetně indukce. Ačkoliv vypadá plochý, má mírně zvýšené okraje, které udrží tuk na ploše při smažení – to běžné pizza oceli chybí.
Tip: Naši škrabku na smažení můžete využít i jako škrabku na těsto – ideální pro práci s pizzovým těstem.
Snadné použití
Gourmet je kompatibilní se všemi typy ohřevu – včetně indukce. Stačí jej umístit na velkou varnou zónu, případně přes dvě menší plotýnky. Plát se zahřívá postupně, čímž si udržuje rovnoměrnou teplotu při vaření. Díky masivní tloušťce materiálu (8 mm) výborně akumuluje teplo a udržuje ho po dlouhou dobu. Elegantním a praktickým způsobem je i servírování pokrmů přímo z plátu – jídlo tak zůstane déle teplé díky horkému litinovému povrchu. Litinový plát Gourmet splňuje veškeré požadavky platné legislativy pro styk s potravinami.
Jednoduché čištění
Po použití desky na pečení často stačí jen lehce opláchnout a očistit kartáčem. Pokud jste na ní smažili – například smashed burgery – může být potřeba důkladnější čištění. K odstranění připálených zbytků použijte přiloženou nerezovou škrabku.
Mohu pizzu pokládat přímo na litinový plát?
Ano, pro nejlepší výsledek doporučujeme pokládat pizzu přímo na předehřátý litinový plát umístěný v troubě – bez pečicího papíru nebo jiných podložek. Těsto je potřeba vyválet na dobře pomoučněném válu, aby se nelepilo. Pro přenos pizzy do trouby doporučujeme naši perforovanou pizzovou lopatku – díky otvorům v lopatce se těsto méně lepí a přebytečná mouka propadne zpět na vál. Dbejte na to, aby se do trouby nedostalo příliš mnoho mouky – mohla by se připálit a ovlivnit chuť pizzy hořkostí. Po upečení pizzu jednoduše vyndáte z trouby zpět pomocí lopatky.
Jak si připravit domácí pizzové těsto?
Příprava vlastního pizzového těsta je jednoduchý a zároveň skvělý způsob, jak si vychutnat pravou domácí pizzu. Na opravdu dobré těsto přitom stačí jen pár běžných surovin – mouka, voda, droždí a sůl. Díky troše plánování a základním surovinám si vytvoříte těsto, které se dobře zpracovává a skvěle chutná. Začněte tím, že droždí rozpustíte ve vodě. Poté smíchejte všechny suroviny a vypracujte hladké a pružné těsto. Nechte ho kynout 2–3 hodiny při pokojové teplotě. Následně těsto rozdělte na menší bochánky – z nich budete později tvarovat pizzové korpusy.
Před samotným pečením doporučujeme nechat těsto ještě dokynout v lednici 1–3 dny, aby získalo lepší strukturu i chuť. Podívejte se také na náš recept na pizzové těsto - najdete tam vše, co potřebujete vědět pro perfektní domácí pizzu.
První použití litinové desky
Naše litinové produkty jsou z výroby ošetřeny několika vrstvami rostlinného oleje a jsou připraveny k okamžitému použití. Tato povrchová úprava slouží jako ochranná vrstva a zároveň vytváří přirozený nepřilnavý efekt. Při používání se povrch desky postupně přizpůsobuje stylu vaření a původní úprava se nahrazuje novou, přirozenou nepřilnavou vrstvou. Pamatujte, že potraviny s vysokým obsahem kyselin (např. citron) mohou tuto vrstvu narušit.
Před prvním použitím stačí desku opláchnout teplou vodou a důkladně osušit kuchyňskou utěrkou. Nepotřebujete žádné další kroky – litinový plát je připraven k použití. Při zahřívání začněte na nízké teplotě a postupně zvyšujte. Boky desky se mohou silně zahřívat, proto doporučujeme používat kuchyňské rukavice.
Vhodná pro všechny typy ohřevu
Naše litinové desky lze používat na sporáku, v troubě, na grilu i nad otevřeným ohněm. Jsou kompatibilní se všemi zdroji tepla včetně indukce. Při manipulaci dbejte na hmotnost výrobku – zvláště na sklokeramických varných deskách nebo kamenných pracovní deskách zacházejte s plátem opatrně. Mohlo by dojít k poškození, pokud litinu prudce položíte nebo upustíte. Vyvarujte se také náhlých teplotních změn – ty mohou desku poškodit.
Údržba a péče
Po použití seškrábněte zbytky jídla stěrkou a nechte desku vychladnout. Následně ji omyjte teplou vodou a měkkým kartáčem. Nepoužívejte saponáty ani myčku nádobí – mohly by poškodit ochrannou vrstvu. Desku vždy důkladně osušte kuchyňskou utěrkou nebo ji lehce přihřejte na sporáku, aby se voda úplně odpařila. Skladujte ji na suchém místě a neponořujte ji do vody – litina by mohla začít reznout.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Litinové pláty |
---|---|
Záruka: | 10 let |
Hmotnost: | 7 kg |
EAN: | 7350044403026 |
Rozměry: | 37 x 33 x 1 cm |
Tloušťka dna: | 0,8 cm |
Rukojeť: | Ano |
Zvýšené okraje: | Ano, 2 mm |
Materiál: | Litina, vypálená z výroby |
Schváleno pro styk s potravinami: | Ano, vyhovuje směrnici EU EC 1935/2004 |
Příslušenství (v ceně): | Škrabka a úložná taška |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.